Sarjakuvia

Sarjakuvien ei ole tarkoitus loukata ketään, eivätkä ne kerro juuri minusta tai omista kokemuksistani, vaan myös asioista, joita kuulen, joita näen ja joista luen. Sarjakuvien päähenkilö on sarkastinen alter egoni. Kilttinä ja empaattisena ihmisenä pidän "päin naamaa" sanomista huonona käyttäytymisenä, joten esitän itseäni turhauttavia asioita sarjakuvilla sarkastisesti vihjailemalla.

Avuton oppilaitos

Aika usein tulee ihmeteltyä sitä, etteivät aikuiset ihmiset pysty enää asettamaan rajoja lapsille ja nuorille. Tämän täytyy aiheuttaa melkoista turvattomuutta lapsissamme.

Avuton

Virallinen viestintäkanava

Yhteisten aineiden opettajana välillä toivon, että opiskelijat opettelisivat käyttämään wilmaa opintojensa seuraamiseen ja viestintäkanavana. Mutta opettaja ei saa vastustaa mitään teknisiä härpäkkeitä tai muuten leimautuu kehityksenjarruksi.

Whatsapp

Ennen ja nyt

Opettaja nähdään nykyään asiakaspalvelijana, jonka asiakkaita ovat oppilaat (opiskelijat), vanhemmat, yhteiskunta ja työelämä. Kun opettaja ei oppilasta tai vanhempaa miellytä, voi vaihtaa toiseen opettajaan tai siirtyä pienryhmään. Asiakas on aina oikeassa ja opettaja aina huono, tyhmä ja väärässä.

Ennen ja nyt

Huono matikkapää vai hyvä matikkapyrstö?

Matematiikan oppiminen vaati sinnikkyyttä ja aikaa. "Matematiikkageeniä" ei ole olemassa, on vain niitä, jotka ovat harjoitelleet ja jotka eivät ole harjoitelleet. Varsinkin tytöt käyttävät "huonoa matikkapäätä" tekosyynä siihen, ettei tarvitsisi edes yrittää.

Matikkaneito

Voiko opettajalla olla moti hukassa?

Voihan se, mutta kyllä se aina jostain löytyy!

Kahvikuppia etsimässä

Muutosvastarinta

"Muutosvastarinnan aktiivisia ilmenemismuotoja ovat:


Muutosvastarinnan passiivisia ilmenemismuotoja ovat:

Lainaus on opinnäytetyöstä Muutosvastarinnan hallinta kehityshankkeissa. Alla oleva video kuvaa kehittämishankkeen projektipäällikön hetkittäisiä tuntoja.