Laatua Moodlekurssiin

Kurssin yleisasu (kurssiformaatti)

Saat selkeyttä Moodlekurssiin valitsemalla sellaisen kurssiformaatin, että jokainen osio aukeaa erilliseen näkymään. Osion olisi hyvä sisältää vain sen verran aktiviteetteja, että kaikki asiat näkyvät samassa näkymässä ilman ikkunan vieritystä. Alla esimerkit Collapsed Topics -formaatilla toteutetusta kurssista ja Ruudukko-formaatilla toteutetusta kurssista.

Kuvankaappaus Digikuvaus -kurssista

Kuva.Collapsed Topics -formaatilla toteutettu kurssi.

Kuvankaappaus pakollisen matematiikan kurssista

Kuva.Ruudukko (Grid) -formaatilla toteutettu kurssi.

Meillä opiskelijat pitivät kysyttäessä enemmän Ruudukko-formaattilla toteutetusta kurssista kuin Collapsed Topicsilla toteutetusta. Formaattien käytettävyydessä ja selkeydessä ei ole eroja, mutta Ruudukko-formaatin ulkoasu on esteettisesti miellyttävämpi. Esteettisen ulkoasun luominen vaatii tekijältään luonnollisesti hieman visuaalista silmää.

Ruudukko-formaatti

Ruudukko-formaatin muotoilut saattavat aiheuttaa hämmennystä HTML-kieltä osaamattomalle, mutta muutamalla perustiedolla saa jo hyviä muutoksia aikaan. Asettamalla kuvaruudun reuna- ja taustavärin valkoiseksi RGB-värimallin heksadesimaalikoodilla FFFFFF saa näkymään pelkän kuvan ilman kehystä. Myös valitun kuvaruudun keltaisen korostusvärin voi vaihtaa valkoiseksi, jos ei halua käyttää korostusta.

Ruudukko-formaatin väriastetuksia

Kuva. Ruudukko-formaatin väriasetuksia. Koodi ffffff muuttaa värin valkoiseksi.