Materiaaleja opettajille

Kaikki materiaalini ovat vapaasti käytettävissä Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Osa materiaaleista on tuotettu hankkeissa (lisenssi sama), osa omassa opetustyössä ja osa muuten vain harrastuksena. Joitakin materiaaleja olen tehnyt yhdessä kollegani matematiikan lehtori Ulla-Maija Normanin kanssa. Nimeämiseen voi käyttää nimimerkkiä Jaanapa tai jaanapa tai UMN & jaanapa .

Moodle
H5P
YouTuben logo

Euroopan komissio on laatinut Eurooppalaisen digitaalisen osaamisen viitekehyksen kansalaisille (DigComp) ja ehdotuksen Eurooppalaisen digitaalisen osaamisen viitekehyksestä opettajille (DigCompEdu). Tein syksyllä 2019 luonnoksen pohjalta opettajien digitaalisen osaamisen viitekehyksestä alla esitetyt interaktiiviset kuvat, jotta koulutuksissa siirryttäisiin yksittäisten sovellusten esittelyistä ja teknisestä opettelusta laajempaan pedagogiseen lähestymiseen. Kokosin kuviin opettajien digitaalisen osaamisen kehitysalueet, osaamisen kuusi tasoa ja eri osaamistasojen osaamisen kehitysalueittain. Käännökset ovat omiani, joten ne eivät vastaa virallisia suomennoksia, jotka tullaan julkaisemaan SchoolEducationGateway-sivustolla.

Kuva. Interaktiivinen kuva opettajien digitaalisen osaamisen kehitysalueista, osaamisen kuudesta tasosta ja eri osaamistasojen osaamisesta kehitysalueittain.